Jawapan

2015-10-30T15:09:28+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
Kecemerlangan dalam bidang akedemik merupakan idaman dan impian setiap pelajar.Pelajar cemerlang merupakan aset negara.Golongan pelajar seperti inilah yang akan mencorakkan masa depan negara.

Antara ciri utama pelajar cemerlang ialah pencapaian memberangsangkan dalam bidang akedemik.Pelajar cemerlang sentiasa memberikan tumpuan terhadap pelajaran dan proses pembelajaran di sekolah.Pelajar seperti inilah akan membuat persediaan awal bagi menghadap peperiksaan justeru,pelajar cemerlang akan belajar bersungguh-sungguh untuk memperoleh keputusan cemerlang dalam peperiksaan seperti kata peribahasa kalau tidak dipecahkan ruyung manakah dapat sagunya.

Selain itu,pelajar cemerlang ialah pelajar yang mengutamakan disiplin diri.Disiplin merupakan penentu kejayaan seseorang dalam kehidupan .Pelajar cemerlang sentiasa mematuhi segala peraturan dan undang-undang yang ditetapkan oleh pihak sekolah mahupun ibu bapa.Oleh hal yang demikian,pelajar yang berdisiplin tidak akan mendekati gegala sosial yang merugikan agama,bangsa dan negara.

Pelajar yang cemerlang juga merupakan pelajar yang cergas dalam kegiatan kokurikulum.Pelajar cemerlang akan mengambil bahagian dalam pelbagai aktiviti luar bilik darjah secara aktif seperti kegiatan-kegiatan persatuan,badan beruniform,permainan dan sukan.Pelajar cemerlang sedar bahawa penyertaan mereka dalam aktiviti tersebut akan dapat menyihatkan tubuh badan mereka.Badan yang cergas akan membina otak yang cerdas.

Seterusnya pelajar cemerlang ialah pelajar yang bijak menguruskan masa yang terancang membolehkan segala kerja dan program berjalan dengan lancar.Pelajar seperti ini akan menyediakan waktu belajar peribadi di rumah.Pelajar yang merancangkan jadual waktu sudah pasti dapat menyiapkan kerja rumah, kerja kursus Dan membuat ulang kaji secara sistematik.

Ijmalnya,mentimun dan pisau di tangan kata.Justeru,kitalah wajar mencorakkan nasib dan masa depan kita,bukannya orang lain,oleh itu,berusahalah membalas jasa kedua-dua orang tua kita yang tersayang dengan menjadi pelajar cemerlang.

penat tau saya tulis sudah pulak tu

T.TANGAN
shahira
( siti nurshahira)

ini mcm karangan tapi adalah ulasan
fhm.......
tu pun nak marah ke hah ? cbai dik
tu pun nak marah ke hah ? cbai dik
tak lah beritahu saja