Jawapan

2015-10-30T20:32:18+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.


-kerajaan memainkan peranan penting dalam memartabatkan bahasa Melayu di peringkat anatarabangsa. Pihak kerajaan boleh menganjurkan aktiviti  yang berkaitan dengan bahasa Melayu sebagai contoh pertandingan pidato yang dijalankan pada tahun ini yang dimenangi oleh orang Rusia.

-Pihak university boleh menganjurkan program ataupun minggu Bahasa Melayu kepada siswa dan siswazah kerana unversiti kita juga terdapat negara lain yang belajar disini.Hal ini boleh membantu mengembangkan bahasa Melayu ke negara mereka secara tidak langsung mengangkat martabat bahasa Melayu.

-Pihak Pustaka dan Dewan Bahasa boleh menerbitkan buku-buku ilmiah mahupun buku-buku cerita yang semauanya diterbitkan dalam bahasa Melayu dan pasarkan lepada luar negara.Hal ini juga merupakan salah satu cara bagi mengangkat martabat bahasa Melayu.


                                            GOOD LUCK:)