Ada sesiapa pernah wakil sekolah dlm acara badminton? boleh share pengalaman n knowledge takk? mcmna nak handle or latihn yg perlu dalam 2bulan ni?

2
badminton x pandai sgt
yela terima kasih
saya tahu orang tu xnk dengar pon
xpe2 saya da biasa
sy pun dh biasa.

Jawapan

2015-10-30T22:03:06+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
- ambil makanan yg membekalkan tenaga yg bnyk (cth : coklat dll.)
- jaga kesihatan
- tingkatkan stamina sepanjang 2 bulan nie ( lari2, exercise, jogging ) supaya bdn x cpt letih masa main nanti
- susun jadual latihan badminton dgn sistematik
- main badminton setiap hari dgn adik2 atau kwn2 (jgn skip satu hari pun) *sekejap pun x pe
- pastikan kita kalahkan org yg bantu kita berlatih tu selalu
- jgn lupa warm-up sebelum bermain
- jgn nervous masa pertandingan (bayangkan lawan tu adik/kawan kita)
1 5 1
ape function six pack??
Menunjukkan rasa gentar kepada pihak lawan dengan menanggalkan baju sebelum bermain
jgn mnunjukkn kjahilan didpn org..byk lgi inisiatif lain yg dpt dbuat..
igt..sift mazmumah bkn nye mmbwe kpd kmenangn..tpi kgagaln..ape kte kite saiko bile dh msuk glanggang time ngh pukul2 tu smash kuat2..tu bru btol..n then main mcm bese..gunekn akal..bkn nye kudrat
aq gurau pown ko nk gak bg penjelasan yang byk eh?
2015-10-31T22:54:29+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
Sye x hndal brmain ttpi pngalaman mngjar saye..training kne slalu turun..klu bleh brerat bdn kne jge(pemakanan)..jogg slalu..kuatkn otot di kaki n tricep ..sbb bile kaki kuat..prgerakan utk mmbidas smula pukulan lwn actually slpas drop shot..tricep utk mnambah kn lgi kekuatan pukulan smash..sntiase lkukan pumping skurang kurg nye 50 kali sehari..no skip for first trial..klu dh biase 200 sehari no skip..brani kn diri utk brmain dgn org yg brpngalamn or hbat..ni sje yg dpt sye kongsikt
mcmna nk kuatkn otot kaki n tricep?