Jawapan

2015-11-02T17:07:54+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
Berdasarkan kajian yang telah kami lakukan, adalah penting untuk kita sebagai rakyat Malaysia yang merdeka untuk memahami dan menghayati tentang kewujudkan tentang kerajaan Melayu di tanah air suatu ketika dahulu. Melalui pemahaman ini dapat melahirkan kesedaran tentang wujudnya satu ketamadunan Melayu yang tinggi pada zaman dahulu. Selain itu, kemunculan dan kelahiran kerajaan negeri - negeri Melayu yang lain membuktikan bahawa setiap negeri ini mempunyai kedaulatan tersendiri.

              Generasi kini makin lupa betapa pentingnya pengetahuan yang ditinggalkan kepada kita sejak dari zaman sejarah kegemilangan Melaka. Memandangkan subjek sejarah merupakan subjek yang wajib lulus, para pelajar hanya mempelajari hanya untuk lulus dan tidak memahami dengan lebih mendalam.
Oleh itu, generasi  muda haruslah menghayati dan menghargai sejarah Negara dan seterusnya mengukuhkan jati diri terhadap tanah air.