Jawapan

2015-11-20T19:00:45+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
bu bapa telah banyak berkorban jasa kepada kita. Kita perlu menghargai ibu bapa kita. Terdapat banyak cara untuk menghargai jasa ibu bapa kita.

Salah satu cara menghargai jasa ibu bapa ialah dengan menolong ibu bapa membuat kerja rumah. Dengan cara ini, kita boleh meringankan beban mereka.

Saya membantu ibu bapa saya untuk membuat kerja-kerja rumah. Pada hujung minggu, saya membantu ayah untuk mencuci kereta. Setiap petang saya menolong ibu untuk menyiram pokok bunga. Dengan ini, saya sedikit sebanyak dapat meringgankan kerja mereka .

Ibu bapa saya selalu menasihatkan saya supaya belajar dengan tekun. Salah satu cara untuk menghargai ibu bapa ialah dengan mematuhi dan menghormati kata-kata mereka. Saya rajin belajar serta sentiasa berusaha untuk mencapai kecemerlangan dalam semua bidang yang saya ceburi. Ibu bapa saya sangat gembira bila melihat keputusan cemerlang saya.

Saya menghargai semua pemberian ibu bapa saya. Walaupun benda itu kecil atau murah seperti sebatang pensil, saya masih gembira untuk menerimanya. Hati ibu bapa saya senang bila saya menerima pemberian mereka dengan sepenuh hati.

Bila bertutur dengan ibu bapa, saya selalu menggunakan bahasa yang sopan. Ini mengembirakan hati ibubapa saya. Saya juga berjanji akan mencapai cita-cata saya untuk menjadi seorang saintis kerana ini akan mengembirakan ibu bapa saya. Inilah cara yang paling bagus untuk membalas jasa ibu bapa saya.
Karangan Rosheny KumaranBagaimana menghargai ibubapa kita

Ibu bapa merupakan orang yang terpenting di dalam kehidupan kita . Kita harus menghargai jasa mereka.

Kita harus menghargai ibu bapa dengan mendengar dan mematuhi nasihat dan tunjuk ajar mereka .Kita tidak harus bercakap kasar dengan ibubapa.

Kita harus belajar bersungguh – sungguh untuk mendapat prestasi yang baik .Kita juga harus menghormati ibubapa kita.

Kita mesti sayangkan ibu bapa kita . Kita mesti menjaga mereka di hari tua mereka menghargai jasa ibu bapa.