Jawapan

2015-11-26T23:24:52+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
Let 4x = y
       x = y/4

f(y)=3(y/4) - 2
tukar y kepada x
then jawapan jadi
f(x) = 3x/4 - 2

2 4 2
mengapa kena letak let 4x =y lepas itu sub in f(y/)?
sebab f [g(x)]
g(x) tu sepatutnya 4x, tapi kalau letak 4x, jawapan akhir awak jadi f(4x), bukannya f(x)
mmg kena guna cara let itu