Jawapan

2015-11-29T14:38:39+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
Kaedah
-memilih hiasan yang sesuai
-menghias dengan buah
-menghias dengan sayur
-menghias dengan bahan pencuci mulut

peraturan
-tangan kena bersih
1 5 1
2015-11-30T22:03:17+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
Terdapat 5 elemen asas dalam kaedah menghias makanan.

1.Cipta Rangka Kerja=Mulakan dengan lukisan dan lakaran untuk visualisasi pinggan. Cari inspirasi daripada gambar atau objek. Susun pinggan 'latihan' untuk melatih ciptaan anda.
2.Kekalkan Keringkasan=Pilih satu ramuan untuk difokuskan dan gunakan ruang untuk meringkaskan persembahan. Susunan tidak teratur mengakibatkan kekeliruan pelanggan terhadap elemen utama.
3.Seimbangkan Hidangan=Padukan warna, bentuk dan tekstur mengikut kesesuaian untuk tidak menyesakkan pelanggan. Persembahan hidangan tidak seharusnya melebihi rasa dan fungsi.
4.Dapatkan Saiz Hidangan Yang Betul=Pastikan amaun ramuan yang betul dan pinggan melengkapi hidangan, tidak terlalu b edaesar atau terlalu kecil. Pilih kadar yang betul untuk protein, karbohidrat dan sayuran untuk mencipta hidangan dengan zat seimbang.
5.Serlahkan Ramuan Utama=Pastikan ramuan utama menyerlah dan beri perhatian yang sama kepada 'sokongan'. Ini merujuk kepada elemen-elemen lain di atas pinggan.