Jawapan

2015-12-11T07:16:53+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
= ∫ [1/(1 - cos x)] x (1+ cos x)/(1+ cos x) dx = ∫ [(1+ cos x)/(1+cos x)(1-cos x)] dx = ∫ [(1+cos x)/(1²-cos²x)] dx = ∫ [(1+cos x)/sin²x] dx = ∫ [(1/sin²x) + (cos x/sin²x)] dx = ∫ [cosec²x + (cos x/sin x) (1/sin x)] dx = ∫ [cosec²x + cot x cosec x] dx = ∫ cosec²x dx + ∫ cot x cosec x dx = - cot x - cosec x + C