Jawapan

2015-12-08T14:14:28+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
tan - 1 2 x 1 - x 2 )   + c o - 1 1 - x 2 2 x )   = π 3 A s   tan - 1 x   = c o - 1 1 x S o     tan - 1 2 x 1- x 2 )   + tan - 1 2 x 1 - x 2 )   = π 3 S o   2   tan - 1 2 x 1 - x 2 )   = π 3 O r       tan - 1 2 x 1 - x 2 )  = π 6 S o   tan (   tan - 1 2 x 1 - x 2 ) )   = tan π 6 O r   2 x 1 - x 2   =   O r   x 2   + 2 - 1 = 0 O r  x   =   - ± 2