Jawapan

2015-12-13T13:30:42+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
-2(x+3) = 4x-3
-2x - 6 = 4x - 3
-2x - 4x = -3 + 6
       -6x = 3
          x = 3/-6
          x = - 1/2
  • Pengguna Brainly
2015-12-18T00:31:59+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
- 2 ( x + 3 ) = 4 x - 3
- 2 x - 6      = 4 x - 3
    4 x + 2 x = - 6 + 3
            6 x  = - 3
                x = - 1 / 2