Jawapan

2015-12-14T19:59:58+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
Simplifying ak + -1r = on(k)
 Multiply no * k ak + -1r = kno
 Solving ak + -1r = kno
 Solving for variable 'a'.
 Move all terms containing a to the left, all other terms to the right.
 Add 'r' to each side of the equation. ak + -1r + r = kno + r
 Combine like terms: -1r + r = 0 ak + 0 = kno + r ak = kno + r
  Divide each side by 'k'. a = no + k-1r
 Simplifying a = no + k-1r Reorder the terms: a = k-1r + no
2015-12-16T11:41:39+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
Ak - r = on
ak = on + r
k = (on + r) /a