Jawapan

  • Pengguna Brainly
2015-12-18T13:20:20+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
F = 2 g + 1 , g = 3 - k x

a) f if g = 2

f = 2 ( 2 ) + 1
f = 4 + 1
f = 5

b) k if f g ( x ) , g ( x ) = - 7 , x = 1
f ( x ) = 1 - g ^2 , g = 3 x + 1

g = 3 - k 
- 7 = 3 - k 
k = 3 + 7
k = 1 0

2. f ( x ) = 1 - g [ g ( x ) ]
    f ( x ) = 1 - [ 3 ( 3 x + 1 ) + 1 ]
    f ( x ) = 1 - [ 9 x + 3 + 1 ]
    f ( x ) = 1 - [ 9 x + 4 ]
g [ g ( x ) ] = 9 x + 4
g [ g ( x ) ] = 1 - f ( x )
        f ( x ) = 5
   9 x + 4   = 1 - 5
           9 x = - 4 - 4
              x = - 8 / 9
       g ( x ) = - 8 / 9




1 4 1