Jawapan

2015-12-13T19:12:48+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
F4 can be rewritten to :-
f(4) = f(3+1) = -2f(3)    [Using f(n+1) = -2f(n)]

Keep using f(n+1):
-2f(3) = -2f(2+1) = -2[-2f(2)] = 4f(2)

Again:
4f(2) = 4f(1+1) = 4[-2f(1)] = -8f(1) = -8 x 160
-8 x 160 = -1280
2015-12-13T23:01:20+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
So f=160 ...f(4)= 160 multiply by 4=640