Pls jwb soalan dbawah: 1)macam mane nk pastikan homework yg cikgu beri selalu siap? 2)Saye selalu trtinggal buku teks atau latihan yg perlu dbawe ke sekolah...help me pliz? 3)Saye perlu sampai d stesyen bas pd pukul 6.45 pgi utk ke sekolah...pukul berape saye patut bangun supaye smpat brsiap dgn smpurna dan buat breakfast sndiri? 4)Saya slalu hilang fokus dlm plajaran math krn ia sukar dfaham apabila cikgu mengajar..dsbbkn saye rase mls nk blajar math saye akn trtidur atau hilg smangat nk balajar math..mcm mane saye nk atasi msalh ini? 5)Mane lebih baik iron baju skolh time malam atau time pgi nk pgi skolh? 6)korg slalu buat homework lps blik skolh atau rehat dulu mlm baru buat?

2

Jawapan

2015-12-13T20:21:25+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
1.buat homework bila sampai kat rumah
2.sy pun sama jugamcm awk , so sy tulis buku yang sy nkbwk esok dalam buku nota sy sendiri
3.awk kena bangun awl lah macam sy kena bangun pukul 5.00pagi.
selewatnya pun pukul 5.30pagi
4. kalau sy lah sy tengok youtube awk cari je ni "cikgu romie"diabuatvideo masadia ajar murid. sosyselalu tengok video dia.senang fahamtau
5.rasanye timemalamlahsebab kalau iron timepagi susah sebab awk kan nak pergi stsen bas lagi
6. kalau sy ni sy buatdulu  bila balik sekolah sebab waktu malam bolehtidur awl

harap membantu awk

masalah sy sama dengn masalah awk.sy ingatkan sy sorang je yang adamasalahmacamni rupanye ada lagi.. takpa lh

1 4 1
ooh thanks sbb sudi tlong saye slesaikn msalh..saye akn cube ikut nasihat awk
sama 2
2015-12-14T00:05:03+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
1. kalau kat sekolah, ade mse yg cikgu x msuk, siapkn keje yg cikgu sblm tu beri. so nnti kt rumah just siapkn homework yg lain.
2.sebelum tido, semak jadual yg akn belajr esok.semak [email protected] kli.siapkn beg sekolah mlm tu jgk.
3.bgn awal.siapkn jam loceng atau suruh mak kejut. selewatnye 5.30
4.untuk math, kene start dri awal.sediakn gula gula atau air.jgn anggap math tu susah klu x bnde tu akn pengaruh minda supaya jdi lbh susah.
5.iron bju wktu mlm.tu lbh slamat.so pgi esok x kn terkocoh kocoh.
6.lps blk sekolah. elok rehat dulu sbb otak penat dri belajar. so buat homework lps isya' sampai pkl [email protected] then straight tido.

thn lps pon sye mcm awk.tpi skrang x sbb dah ddk asrama.