1) 3√8 + 3√(-27)
= 2 + (-3)
= 2 - 3
= -1

2) √9 - √(16/25)
= 3 - 4/5
= 15/4 - 4/5
= 11/5
= 2 1/5

3) (√64/36 - 1)^3
= (8/6 - 1)^3
= (8/6 - 6/6)^3
= (2/6)^3
= (1/3)^3
= 1/27

Jawapan

Jawapan Paling Bijak!
2015-12-21T11:52:27+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
1) 2+(-3)=-1
2) 3-4/5=2/1/5

1 5 1
2015-12-21T12:27:20+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
1) -1
2) 2/1/5
3) 1/27
1 5 1