Jawapan

  • Pengguna Brainly
2015-12-23T12:43:43+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
Try jumpe cikgu and minta something latihan buat ayat bi sbb mmg xde cara lain..pastu praktis buat ayat bi atau essay..last skali try speaking english,biarla tunggang langgang pon yg penting kita ada usaha..biar org kata english teruk yg penting kita x takut utk mencuba..Be strong
2 5 2
2015-12-23T12:45:16+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
1.Update Status Guna Bahasa Inggeris. Masa update status kat facebook, wechat ke apa ke guna la bahasa inggeris sikit-sikit. Bukan nak berlagak tapi cara ni membantu awak untuk mengarang ayat dalam bahasa inggeris secara spontan.
2. Cakap Depan Cermin. 
Duduk depan cermin dalam bilik cakap la bahasa inggeris sorang-sorang. Bukan maksud awak buang tabiat tapi ni dapat melatih untuk berkomunikasi di hadapan orang lain. Nanti takde la tersasul nak sebut.
3. Baca Surat Khabar Bahasa Inggeris 
Rajin-rajin la baca surat khabar dalam bahasa inggeris macam the star atau majalah seperti reader's digest. kalau ada ayat yang tak faham, boleh tengok kamus. 
4. Selalu Guna Kamus
Kalau awak malas nak bukak kamus yang tebal tu, install je dekat handphone awak lagi senang tak pun tengok dalam internet search kamus. Jumpa je perkataan yang tak faham terus boleh check makna dan hafal.


1 5 1