Jawapan

Jawapan Paling Bijak!
  • Pengguna Brainly
2015-12-23T13:29:37+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
A )  1 2 ^ x + 1  x  3 ^ 1 - x / 2 ^ x  =  k ( 2 ^ x - 1 )
       1 2 ^ x + 1  x 3 ^ 1 - x / ( 2 ^ x  x 2 ^ x - 1 ) = k
                                 6 ^ x + 1 2 - 6 ^ - x + 3 - 2 = k
                                                               1 + 1 3 = k
                                                                        k = 1 4 

b ) 4 ^ x + 2 ^ ( 2 ^ x + 1 ) = 6
     x log 4 + 2 log 4 + 2 ^ ( x log 2 + 1 ) = 6
     x log 4 + 2 log 4 + x log 4 + log 2 = 6
                      log 6 - log 4 ^ 2 - log 2 = 2 x log 4
                                            2 x log 4 = 2 . 1 5
                                                     2 x = 3 . 5 7
                                                        x = 1 . 7 8
4 5 4
Thank u my dear friend....
sorry if I am wrong
welcome
Thanx once again.....
no problem friend