Jawapan

2016-01-03T14:15:36+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
1. Buka laman web GMail 

Taip gmail.com pada web browser. Nanti dia akan redirect pada Gmail.

2. Klik butang "Create an account"

3. Isi borang

Isi first name, last name.
 Isi login name yang dikehendaki, lepas tu tekan check availability. Kalau status login name yang dikehendaki tu available, maknanya ia boleh digunakan. Kalau not available, tukarlah login name yang lain.

-Isi password, sekurang-kurangnya kena ada 8 huruf/nombor.
-Gabungan huruf dan nombor adalah password yang baik "strong".(Jangan lupa password email!!! login name pun jangan lupa jugak!)
-Pilih satu security question yang anda suka, dan taip jawapan kepada soalan tersebut.
-Recovery email tu, kalau kosongkan pun takpe.
-Location: dah ada default.
-Taip word verification dengan betul. Telek betul-betul ye

4. 
Klik "I accept. Create my account"
2 5 2
contoh: [email protected]
apa maksud awak mira
jawablah soalan saya
Nnti saya jwb ekk
ok
2016-01-03T15:45:28+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
1. Tulis perkataan Sign Up for Gmail pada enjin gelintar dan tekan Enter

2. Cari perkataan "Sign Up for a Gmail Account-Google" pada senarai-senarai          yang terpapar dan tekan

3. Kemudian,isi borang yang diberi.
  (a) salin nama penuh awak
  (b) tulis nama apa yang awak ingin gunakan untuk gmail
  (c) tulis kata laluan yang hendak awak beri gmail anda dan tuliskannya                  semula pada ruangan seterusnya
  (d) pilih hari,bulan dan tahun bila anda dilahirkan
  (e) pilih jantina anda
  (f) tulis no.telefon anda jika ada.Jika tidak ada,tidak perlu isi
  (g) selain gunakan gmail anda,isi yang lain jika anda terlupa nama gmail anda
  (h) salin semula nombor yang tertera pada gambar di ruangan yang                        disediakan
  (i) tekan pada petak yang terdapat ayat "I agree to the Google Terms of Service       and Privacy Policy"

4. Selepas anda isi,cari dan tekan butang "Next Step"

5. Kemudian,untuk kembali ke Gmail,tekan butang "Continue to Gmail"

6. Lihatlah hasil kejayaan dari usaha anda membuat Gmail

7. Untuk "log out",cari dan tekan gambar manusia pada bahagian paling atas            sebelah kanan

8. Cari perkataan "log out" dan tekan

9. Kini,anda telah log keluar!

P/S:Jangan lupa kata laluan dan gmail anda!

HARAP MEMBANTU!=)
1 5 1
saya agamna kristian...
ooo jadi saya agama campur macam macam tetapi awk cuma ada satu saja agama kan
ha'ah..
betul tak jgn lah gelak
asphela awk dah tidur ka,kalau tak tidur marilah kuta berbual.bual