Jawapan

2016-01-08T15:06:16+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
) Mengalakkan  wanita dan keluarga untuk merancang kelahiran anak yang mereka mahukan.Dengan adanya perancangan kehamilan sesebuah keluarga itu mampu untuk mengawal pertambahan penduduk disesebuah negara tersebut. Seperti contoh di negara China, pihak kerajaan mengawal kehamilan dengan menghadkan sebuah keluarga hanya boleh memiliki seorang anak. Langkah ini diambil bagi mengawal kelahiran disebabkan negara mereka mengalami lebihan penduduk. Ini menyebabkan ketidakseimbangan ekosistem dimana berlakunya lebihan permintaan keatas penawaran.

2) Pendidikan dan peluang pekerjaan , terutama bagi wanita. Ini adalah komponen penting untuk membasmi kemiskinan, ketidaksamaan gender dan lebihan penduduk . Kajian telah mendapati bahawa apabila wanita yang mempunyai pendidikan yang lebih dan peluang pekerjaan , mereka memilih untuk mempunyai keluarga yang kecil , dan mampu untuk melabur lebih banyak dalam setiap kanak-kanak yang membantu memecahkan kitaran kemiskinan. 

3) Kesedaran kos alam sekitar dan sosial lebihan penduduk. Penduduk kita sudah di atas paras yang mampan, dan dalam banyak kawasan-kawasan yang jauh melebihi tahap yang selamat dan makmur. Sebagai seorang yang sedar tentang perkara ini dalam tahun 60-an dan 70-an ramai orang memilih untuk mempunyai keluarga yang kecil. Anak-anak yang benar-benar sempurna, dan menjaga mereka adalah satu pengalaman yang mencabar dan memuaskan. Tetapi ibu bapa harus ingat bahawa setiap orang mesti dijaga dalam kekangan persekitaran tempatan dan global.
4) Kuasa-kuasa ekonomi .
Kebanyakan orang mengambil kira keadaan ekonomi mereka apabila merancang keluarga mereka. Jika mereka tidak mempunyai perumahan dan pekerjaan mereka melambatkan untuk memiliki keluarga. Kadar kelahiran meningkat pada gelembung perumahan mulai pada tahun 2002, tetapi apabila gelembung pecah dan kemelesetan ekonomi 2008 bermula, kadar kelahiran digugurkan. Dasar-dasar ekonomi yang lebih baik bersama-sama dengan pertumbuhan penduduk yang perlahan di seluruh dunia, boleh membantu meningkatkan kemakmuran global. Langkah biasa kita kemajuan ekonomi , Keluaran Dalam Negeri Kasar (KDNK ) mempunyai hubungan dengan pertumbuhan penduduk yang terbina dalam (iaitu lebih ramai orang bermakna urus niaga yang lebih ekonomi ). Ini bermakna KDNK boleh meningkat dengan penduduk manakala pendapatan isi rumah median (dan kesejahteraan ) sebenarnya menolak ! Dengan langkah-langkah yang salah kita menetapkan matlamat yang salah.
1 5 1
kira atau mencari anu maaf kalau salah