Jawapan

  • Pengguna Brainly
2016-01-11T09:38:31+08:00
Pada 1 November 2014, sekali lagi KRT Taman Utama telah menyertai program Minggu Alam Sekitar Malaysia (MASM). Jika tahun 2013 program adalah peringkat Negeri Kedah, namun pada tahun 2014, Kedah telah dipilih sebagai tuanrumah bagi peringkat Kebangsaan pula. Tempatnya masih dikekalkan di Tasik Darulaman, Jitra, Kedah.
Minggu Alam Sekitar Malaysia ini telah disempurnakan perasmiannya oleh YAB Dato' Seri Haji Mukhriz Tun Mahathir, Menteri Besar Kedah. Tema bagi tahun ini ialah "Ya! Teruskan Gaya Hidup Lestari". Pelbagai acara menarik telah disediakan oleh pihak penganjurnya iaitu Jabatan Alam Sekitar. Antara aktivitinya ialah pertandingan fotografi, pertandingan mewarna, pertandingan memancing, Enviro-Walk, karaoke, debat alam sekitar, pameran dan cabutan bertuah.
Seramai 50 orang warga KRT Taman Utama telah pergi menyertai aktiviti tersebut. KRT Taman Utama menyertai dua acara besar iaitu pertandingan memancing dan enviro-walk yang mendapat penajaan daripada sebuah kilang. Setiap peserta diacara ini mendapat sehelai baju dan goodies daripada pihak penganjur. 
Sebahagian besar peserta dari KRT Taman Utama berjaya memenangi beberapa hadiah pertandingan dan cabutan bertuah pada acara yang disertai.
1 5 1