Jawapan

2016-01-08T19:36:50+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
Above 40°C, the enzyme present in saliva and responsible for the digestion of starch is deactivated. The enzyme is a protein, and at high temperatures, the shape of the protein is altered preventing it from performing its function. It has been denatured. Most chemical reactions proceed at a faster rate as temperature increases. Food digestion reactions follow this general principle, but there is an upper temperature limit of about 40°C.
  • Pengguna Brainly
2016-01-08T19:41:22+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
Yes,the reaction of enzyme is active at the optimum temperature which is 37 degree.The enzyme reaction is not active at the lower that the optimum temperature.That is why,the temperature affect the rate of digestion.Thus,the enzyme will denatured at high temperature at 60 degree.