Jawapan

2016-01-10T16:48:16+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
                          KEM CUTI SEKOLAH
24 Julai 2015 (Pagi)

Sebanyak 20 orang murid dari sekolah di sekitar daerah Kulim telah terpilih menyertai kem cuti sekolah anjuran Persatuan Pemuliharaan Terumbu Karang Malaysia.Kami bertolak ke Pulau Redang dengan menaiki bas.Perjalanan mengambil masa selama 6 jam.Sebaik tiba kami mendengar taklimat.Pengerusi Persatuan Pemuliharaan Terumbu Karang Malaysia mengatakan bahawa matlamat program ini adalah untuk memberikan kesedaran kepada murid-murid tentang pentingnya menjaga khazanah laut.

25 Julai 2015 (Pagi)
Pada hari pertama kami mengikuti program mengenali laut,kami dikehendaki membuat kajian tentang terumbu karang.Setiap kumpulan membuat kajian tentang sejenis terumbu karang.Kami dibantu oleh beberapa orang fasilitator.

25 Julai 2015 (Petang)
Kami turun ke laut sekali lagi.Kami mengumpulkan bahan-bahan dari laut seperti kulit siput,cengkerang,dan sebagainya untuk menghasilkan barangan kreatif.Selepas menikmati hidangan tengah hari,aktiviti sesi dialog bersama pengarah Perasatuan Pemuliharaan Terumbu Karang Malaysia diadakan.

26 Julai 2015 (Pagi)
Hari ini merupakan hari terakhir kami berada di kem ini.Kami bangun pada awal pagi untuk membuat senamrobik.Kami berkesempatan melakukan aktiviti selam skuba juga.Aku berasa kekok dan gementar untuk melakukannya.Namun,setelah melihat kepelbagaian hidupan di dasar laut,segala perasaan itu hilang serta-merta.

26 Julai 2015 (Petang)
Kem cuti sekolah berakhir.Sesungguhnya,kem ini meninggalkan pelbagai kenangan manis.Banyak pengalaman dan pengetahuan yang dapat dikutip sepanjang berada di sini.

HARAP MEMBANTU!=)