Jawapan

  • Pengguna Brainly
2016-01-09T21:57:53+08:00
X + 3y = 4
x = 4 - 3y
3/2x - y = -5
3/2 ( 4 - 3y ) - y = -5
6 - 9/2y - y = -5
12 - 9y - 2y = -10
9y + 2y = 12 + 10
11y = 22
y = 2

x + 3 ( 2 ) = 4
x + 6 = 4
x = 4 - 6
x = -2
2 4 2
2y-y tu dapat dri mne yer akak...
9/2 x leh dihapuskan begitu je..so,kena darab sume ngan 2 utk hilangkan fraction sbb fraction ssh sikit nk selesaikan...
so nnti akan jadi 9 je
2016-01-09T22:25:37+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
Y = 2 dan x = -2
semoga membantu :)