Jawapan

  • Pengguna Brainly
2016-01-09T22:24:40+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
2x - 3y = -11
2x = -11 + 3y
x = ( -11 + 3y ) / 2
4x + y = 6
4 ( - 11 + 3y ) + y = 6
-44 + 12y + y = 6
13y = 6 + 44
13y = 50
y = 50 / 13

2x - 3 ( 50 / 13 ) = - 11
2x - 150 / 13 = -11
26x - 150 = -143
26x = -143 + 150
26x = 7
x = 7 / 26
2 4 2
klu salah sorry ye
Ehh...x der apelah..btw thanz sesangat yer akak
sama sama