Jawapan

  • Pengguna Brainly
2016-01-10T10:37:04+08:00
Laporan Kejohanan Balapan dan Padang SMK Sungai Limau 2013
           Pada tarikh 16 Jun 2013, Hari Kejohanan Balapan dan Padang peringkat sekolah telah diadakan di padang Sekolah Menengah Kebangsaan Sungai Limau.  Tujuan hari sukan seperti ini diadakan adalah untuk menyemai semangat kesukanan dalam diri pelajar. Hal ini kerana, semua murid yang mengambil bahagian akan bersungguh-sungguh untuk memenangi dalam setiap bahagian yang diambil. Di bawah ini ialah laporan hari sukan yang saya sediakan.            
      
            Hari Kejohanan Balapan dan Padang dimulakan pada jam lapan tiga puluh minit pagi. Hari sukan dimulakan dengan persembahan kontijen-kontijen rumah sukan yang terdiri daripada rumah Laksamana, Syahbandar, Temenggung dan Bendahara. Setiap rumah sukan mempersembahkan perakan masing-masing dengan penuh kreatif. Mereka berarak mengelilingi padang dan berkumpul di tengah padang untuk menantikan acara seterusnya.
              
            
             Acara seterusnya ialah pembacaan ikrar oleh penolong ketua pengawas. Pembaca ikrar diiringi oleh setiap ketua rumah sukan. Setelah pembacaan ikrar selesai, pengacara majlis menjemput Yang Dipertuan Pengerusi PIBG untuk memberi  ucapan seterusnya merasmikan hari sukan tersebut. Seterusnya Puan Pengetua dijemput untuk memberi ucapan.
               
 
              Setelah itu, acara yang amat dinanti-nantikan bermula. Semua pelajar yang tidak mengambil bahagian perlu berkumpul dalam khemah yang disediakan untuk menyaksikan acara balapan dan padang. Kemeriahan sorakan para pelajar dapat dilihat apabila dimulakan. Mereka bersungguh-sungguh memberi sorakan kepada rakan-rakan mereka.
               
          
              Sebagai penutup, ingin saya menyeru kepada semua pelajar agar lebih bersemangat untuk mengambil bahagian dalam hari sukan yang akan datang. Saya juga berharap agar para pelajar lebih konsisten dalam menjalankan sesuatu tugas

Laporan disediakan oleh,                                                                  18 Jun 2014

     Fazilah   

 
( Nor Fazilah binti Othman)
Setiausaha Kelab Olahraga
Sekolah Menengah Kebangsaan Sungai Limau.
1 5 1
thank you very much ,it helps so much
welcome
2016-01-10T10:57:38+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
LAPORAN SUKAN SEKOLAH KEBANGSAAN BESOUT 3
          
     Pada 23 Januari 2010,Sekolah  Kebangsaan Besout 3, telah mengadakan Temasya Sukan Tahunan Sekolah Kali ke-17.Temasya sukan bermula pada pukul 8:00 pagi.Temasya tersebut diadakan di Padang Sekolah Kebangsaan Besout 3 yang terletak di belakang sekolah.        
  Pada pagi itu,semua olahragawan dan olahragawati beratur mengikut rumah masing-masing untuk masuk ke padang.Mereka berkawat kaki mengikut rentak muzik.Pengerusi PIBG dijemput untuk menerima tabik hormat daripada peserta perbarisan.Kemudian Ketua Kontinjen membaca ikrar.Pengerusi PIBG dijemput berucap dan merasmikan temasya sukan tersebut.                            
      Selepas itu bermulalah acara sukan. Antara acara yang dipertandingkan termasuklah acara 100m,200m,400m,4x100m. Selain itu, acara lontar peluru,lompat tinggi,lompat jauh dan tarik tali turut dipertandingkan.              
       Pengerusi PIBG dan Guru Besar Sekolah  Kebangsaan Besout 3 dan beberapa orang ahli Jawatankuasa Temasya Sukan dijemput untuk menyampaikan pingat dan hadiah. Mereka juga mengucapkan tahniah kepada para pemenang.         
       Sebelum acara berakhir, Guru Besar mengumumkan keputusan keseluruhan temasya sukan pada hari tersebut. Rumah Kuning dinobatkan sebagai Johan, Naib johan pula disandang oleh Rumah Biru manakala Rumah Merah mendapat tempat ketiga. Olahragawati ialah Norazmina Binti Kamaruddin dari Rumah Kuning,manakala olahragawan pula ialah Salleh Bin Ayub juga dari Rumah Kuning.          
      Akhirnya,Guru Besar mengumumkan cuti sehari pada hari Isnin iaitu pada 26 Januari.Sebelum bersurai,Guru Besar meminta semua murid membersihkan padang .Guru Besar juga mengucapkan tahniah kepada pemenang dan memberikan nasihat kepada peserta yang kalah.

Disediakan oleh,                                                       28 Januari 2010              . …………………………
(SUBUH BIN ZUHUR)
Setiausaha sukan,
Sekolah Kebangsaan Besout 3.