Jawapan

2016-01-10T16:12:43+08:00

Ini Jawapan Diperakui

Ă—
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
Waheeda mendapat panggilan daripada Datuk Yasser yang menyatakan ada pelancong yang akan datang. Pemilihan Tajau Emas sebagai destinasi pelancong dalam senarai Syarikat Bahterangkut milik Datuk Yasser amat menggembirakan waheeda
3 4 3
terima kasih ... boleh berikan persoalan , pengajaran dan latar dalam novel tirani bab 2 ni??
Jawapan Paling Bijak!
2016-01-10T16:57:50+08:00
BAB 1/2
Inti cerita ialah obsesi Waheeda mahu menjadi seorang cantik dan berhidung mancung kerana hidung asalnya pesek, dan obsesinya untuk mencapai kemajuan atas nama dirinya dalam bidang pelancongan sehingga mengabaikan batas-batas pergualan sebagai isteri (mengikut Zahid suaminya). Untuk menjadi cantik Waheeda yang kebetulan hidungnya digigit monyet melakukan pembedahan rekonstruksi atau pembinaan semula wajahnya dengan memasang hidung palsu menjadikannya hidungnya mancung dan cantik. Dengan kejayaannya menjadi cantik datang jugalah kejayaannya dalam bidang perusahaannya apa lagi suaminya adalah anak seorang rakan niaganya, Datuk Yaser. Kedua-dua kejayaan Waheeda yang pada perkiraan lojika manusiawi sudah boleh menghasilkan kejayaan besar sebenarnya tidak menjadi kerana apa yang diperlehinya itu yang merosakkan kehidupannya. Kecantikannya itu menyebabkan tugasnya bertambah berat dan harapan orang terhadapnya melambung tinggi sehingga tidak larat dia mengisinya.Kejayaannya berkahwin dengan seorang peguam sarjana dari Amerika yang kebetulan adalah anak Datuk Yaser juga gagal walaupun pada perkiraan biasa wajar berjaya dan membahagiakan.
5 4 5
trima kasih atas jawapn itu.. boleh berikan saya persoalan , perwatakan , latar masyarakat di dalam bab 2 ?