Tukarkan perkataan yang dicetak berwarna gelap kepada kata Nama berimbuhan,kata Nama Ganda atau kata Nama majmuk a) Setelah hari berada di perpustakaan, Susuila pulang ke rumahnya b) Dia menghadapi pelbagai cabar itu dengar Haiti yang tenang. c) Swee Lan dan rakan-rakannya Akan menduduki periksa pada akhir tabun ini. d) Apabila luka pada kudisnya kering, bahagian itu dipenuhi kuping. e) Jalan di kawasan lereng bukit itu agar sempit. f) Sebelum meminta bantuan kewangan, mereka terlebih dahulu membuat kertas berkaitan dengar projek tersebut. g) Sikap manusia yang suka menerima kopi itu tidak patut diamalkan. h) Pulau yang terdapat di Langkawi sesuai sebagai destinasi pelancongan. I) Siku dan beberapa alat yang sering digunakan oleh tukang rumah itu sewaktu membina rumah. j) Penduduk di kawasan pendalaman itu menggamalkan sikap bantu dalam kegiatan harian. K) Lauk yang disediakan di restoran itu enak.

1

Jawapan

2016-01-13T15:39:03+08:00

Ini Jawapan Diperakui

√ó
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
A) Setelah seharian berada di perpustakaan,Susuila pulang ke rumahnya.
b) Dia menghadapi pelbagai cabaran itu dengan hati yang tenang.
c) Swee Lan dan rakan-rakannya akan menduduki peperiksaan pada akhir tahun ini.
d) Apabila luka-luka pada kudisnya kering,bahagian itu dipenuhi kuping.
e) Jalan-jalan di kawasan lereng bukit itu agak sempit.
f) Mereka terlebih dahulu membuat kertas berkaitan dengan projek-projek tersebut.
g) Sikap-sikap manusia yang suka menerima kopi itu tidak patut diamalkan.
h) Pulau yang terdapat di Langkawi sesuai sebagai destinasi-destinasi pelancongan.
i) Sesiku dan beberapa alatan yang lain sering digunakan oleh tukang rumah itu sewaktu membina rumah.
j) Penduduk di kawasan pedalaman itu mengamalkan sikap bantu-membantu dalam kegiatan harian.
k) Lauk-pauk yang disediakan di restoran itu enak.


P/S Kalau ada yg terlupa saya tukarkan,sila beritahu secepat yang mungkin.Maaf kalau salah,kerana saya tidak melihat garisan tebal pada soalan anda.Jangan marah yerrr...

HARAP MEMBANTU!=)

1 1 1