Jawapan

  • Pengguna Brainly
2016-01-14T15:14:10+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
 Sekolah yang harmoni mampu melahirkan pelajar yang cemerlang dalam aspek sahsiah, akademik dan kokurikulum.
            Amalan bergotong-royong dapat melahirkan perasaan kekitaan dan kerjasama erat dalam kalangan guru dan pelajar. Semangat kerjasama dapat meningkatkan usaha untuk mencapai matlamat sekolah, ibarat kata pepatah muafakat membawa berkat.
             Persekitaran sekolah yang bersih dan ceria mampu merangsang minda pelajar untuk belajar bersungguh-sungguh. Apabila semua pelajar datang ke sekolah untuk belajar, suasana sekolah menjadi tenang dan harmoni maka lahirlah budaya kasih sayang.
            Suasana pembelajaran yang kondusif mampu menarik minat pelajar untuk fokus semasa guru sedang mengajar. Pelajar berpeluang meningkatkan pencapaian dengan adanya sokongan pelbagai fasiliti belajar seperti rujukan berkualiti, kemudahan internet dan perpustakaan yang lengkap.
            Tuntasnya, memupuk budaya sayang akan sekolah dalam kalangan pelajar dapat membantu wujudnya suasana yang harmoni.                                                                                                                                                (125 patah perkataan)                  
2 4 2