Jawapan

  • Pengguna Brainly
2016-01-17T23:37:49+08:00
( x-1 ) ( x-5 ) = 0
x^2 - 5x - x + 5 = 0
x^2 - 6x + 5 = 0
( x - 5 ) ( x - 1 ) = 0
x = 5 , x = 1
1 5 1
a) h = 1/3 , h = - 3/2 b) x = 3/4 , x = - 1/2 c) m = 3 , m = - 3 d ) k = 1/5 , k = - 1/5 e) t = 3 , t = - 5/2 f) y = 5/2 , y = - 4/3 g) z = 5/2 , z = - 7
akak da siapkan sume
thanks akk .. hope akk tlg lg hahahaha
ha??
ahaha bole jee
2016-01-18T01:45:58+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
(x -1)(x - 5)

= x^2 - 5x - x + 5

= x^2 - 6x + 5

jika x^2 - 6x + 5 = 0
(x -1)(x - 5) = 0

x - 1 = 0
x = 1

x - 5= 0
x = 5