Jawapan

2016-01-20T06:12:54+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.Nirshantini :Selamat pagi.Nama saya Nirshantini.Saya dari Sekolah Kebangsaan Convent Bukit Mertajam.Siapakah nama kamu dan dari sekolah mana saudari?

Vershaa :Nama saya Vershaa dan saya dari sekolah Kebangsaan Seberang Jaya 2.Bagaimanakah perasaan kamu apabila kali pertama melangkah ke alam sekolah menengah?

Nirshantini :Saya berasa sayu meninggalkan rakan-rakan saya di sekolah rendah dan keadaan saya saya juga tidah ubah seperti rusa masuk kampung . Saya juga teruja untuk menempuh alam menengah yang penuh dengan cabaran.Apakah perbezaan yang saudari dapat rasakan di sekolah menengah dan
sekolah rendah?

Vershaa :Waktu belajarnya agak berbeza.Di sekolah rendah,guru mengajarkan satu subjek selama 1 jam manakala di sekolah menengah pula diajarkan selama1 jam 30 minit.Selain itu,peraturan sekolah pula agak ketat berbanding dengan sekolah rendah.Apakah cita-cita saudari?

Nirshantini :Cita-cita saya adalah untuk menjadi seorang pensyarah.Untuk itu,saya harus bekerja keras untuk menjadikan impian saya realiti dan tidak bersikap seperti hangat-hangat tahi ayam.Apakah azam saudari sempena tahun baru ini?

Vershaa :Moga-moga kamu dapat menjadi seorang penyarah yang terkemuka.Azam saya adalah untuk mengekalkan kecemerlangan saya dalam bidang kurikulum dan kokurikulum.Betul kata saudari,kita harus bekerja keras kerana kejayaan tidak datang bergolek.

Nirshantini :Baiklah.Nampaknya masa untuk pulang hampir menjelma.Saya minta diri dulu.

Vershaa :Baiklah.Kita bertemu lagi.

Harap membantu ;)

1 5 1