Jawapan

2016-01-21T16:11:54+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
40x^2 - 4x - 12
= 10x^2 - x - 3
= (5x - 3)(2x + 1)

jika 40x^2 - 4x - 12 = 0
maka,
(5x - 3)(2x + 1) = 0

5x - 3 = 0
5x = 3
x = 3/5

2x + 1 = 0
2x = -1
x = -1/2