Jawapan

2016-01-21T20:55:38+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
Sebagai seorang pelajar mestilah tekun belajar ketika guru mengajar di dalam kelas di sekolah.Selain itu,kerja sekolah yang diberikan oleh guru mestilah dipersiapkan dalam tempoh yang diberikan oleh guru.Disamping itu,ketika guru sedang mengajar,janganlah bersembang atau melakukan faedah yang melalaikan ketika guru mengajar kerana ilmu yang disampaikan oleh guru tidak akan diperolehi.Seterusnya,rajin-rajinkanlah bertanyakan soalan yang tidak fahamikepada guru yang mengajar kerana guru suka akan anak muridnya yang bertanya.Akhirnya,setiap nasihat yang diberikan oleh guru atau ibu bapa haruslah diikuti supaya ilmu yang diperolehi akan diberkati.
1 5 1
  • Pengguna Brainly
2016-01-21T21:14:12+08:00
Setiap orang mahukan keputusan yang cemerlang dalam peperiksaan. Namun demikian, kecemerlangan tersebut tidak dating dengan sendirinya, sebaliknya, perlu disusuli dengan usaha yang bersungguh-sungguh.

Bagi mendapat keputusan yang cemerlang dalam peperiksaan, seseorang murid perlulah tekun belajar. Contohnya ketika di dalam kelas, kita perlu menumpukan sepenuh perhatian terhadap apa yang disampaikan oleh. Dengan ini, kita dapat memahami dan mengingati pelajaran yang disampaikan oleh guru.

Selain itu, kita juga perlu mengulang kaji pelajaran. Contohnya, apabila di rumah, kita perlu membaca nota pelajaran yang diberikan oleh guru. Oleh itu, sesuatu topic itu akan kekal dalam ingatan dan minda kita.

Seterusnya, kita juga boleh mengikuti kelas tambahan yang dianjurkan oleh pihak sekolah. Ini kerana melalui kelas tambahan, guru-guru akan member penekanan pada topic-topik yang sukar. Kesannya, pemahaman terhadap sesuatu pelajaran itu akan meningkat.

Di samping itu, kita juga perlu banyak membuat latihan. Contohnya, latihan-latihan berbentuk soalan peperiksaan perlu kita lakukan berulang kali. Ini akan memudahkan kita menjawab soalan-soalan peperiksaan kerana sudah biasa dengan pola-pola soalan tersebut.

Kesimpulannya, kita perlu berusaha bersungguh-sungguh untuk menjadi murid yang cemerlang dalam pelajaran. Kejayaan kita pasti akan menggembirakan ibu bapa dan guru-guru.  

1 5 1