Jawapan

Jawapan Paling Bijak!
  • Pengguna Brainly
2016-01-24T23:04:37+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
2x^2 - 6x = x^2 - 5
x^2 - 6x + 5 = 0
x^2 - ( - 6/2 )^2 x + ( - 6/2 )^2 - 5 = 0
( x + 3 )^2 + 4 = 0
2 5 2
laa...awat gelak plk XD
ntah la kak....stress sgt kot
hahaha sabo ye...tarik nafas...hembus...ok sambung balik XD
hmm....huh....ok nak sambung balik
ok
2016-01-25T03:18:21+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
2x(x-3)=x^2-5
2x^2 - 6x = x^2 - 5
x^2 - 6x = -5
x^2 - 6x + (-6/2)^2 = -5 + (-6/2)^2
x^2 - 6x + (-3)^2 = -5 + (-3)^2
(x - 3)^2 = -5 + 9
(x - 3)^2 = 4
(x - 3) = √4
(x - 3) = +- 2

x - 3 = 2
x = 2 + 3
x = 5

x - 3 = -2
x = -2 + 3
x = 1