Jawapan

2016-01-27T15:31:04+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
3(x-2)(x-2)=7
(x - 2)^2 = 7/3
(x - 2) = √(7/3)
(x - 2) = +- 1.5275

x - 2 = 1.5275
x = 1.5275 + 2
x = 3.5275

x - 2 = -1.5275
x = -1.5275 + 2
x = 0.4725

  • Pengguna Brainly
2016-01-27T16:14:51+08:00
3 (x-2)(x-2) = 7
3 (x^2 - 2x - 2x + 4 ) = 7
3x^2 - 6x - 6x + 12 - 7 = 0
3x^2 - 12x + 5 = 0
x = 3.528 , x = 0.4725
1 5 1