Jawapan

2016-01-31T09:59:58+08:00
KHAMIS, 23 Oktober 2014 - Sekolah Kebangsaan Kemasek telah mengadakan Temasya Sukan Tahunan kali ke-37 bertempat di padang sekolah. Ramai ibu bapa yang hadir bagi menaikkan lagi semangat kesukanan anak-anak mereka. Murid-murid dikehendaki berkumpul di dalam khemah rumah sukan masing-masing seawal jam 7.30 pagi bagi menyiapkan kerja-kerja terakhir mengikut rumah sukan masing-masing.


     Tujuan majlis ini diadakan adalah untuk mencungkil bakat murid-murid dalam bidang kesukanan. Selain itu, majlis ini juga dapat mengeratkan hubungan silaturahim antara guru-guru, murid-murid dan ibu bapa. Majlis ini bermula pada pukul 9.00 pagi dan berakhir pada pukul 2.00 petang. 

     Majlis ini telah dirasmikan oleh YB Ir Rosli Bin Othman selaku Exco Kerja Raya dan Pengangkutan Negeri Terengganu yang juga merupakan YDP PIBG Sekolah Kebangsaan Kemasek. Sebelum beliau merasmikan majlis ini, beliau sempat memberikan kata-kata semangat kepada pelajar agar terus aktif dalam bidang kesukanan.   

     Majlis dimulakan dengan acara perbarisan tabik hormat. Mereka yang menyertai acara ini berbaris dengan bersungguh-sungguh demi mengharumkan nama rumah pasukan masing-masing. YB Ir Rosli Bin Othman berasa begitu bangga dengan murid-murid yang sanggup memerah keringat demi menjayakan temasya sukan kali ini. 

     Seterusnya, acara bagi Tahap Satu dan dua dimulakan. Antara acara yang dipertandingkan ialah sukaneka dan larian 60 meter. Mereka berlari dengan bersungguh-sungguh demi mencapai gelaran juara. Suasana di sini agak bingit dengan sokongan jeritan yang diberikan oleh ibu bapa dan rakan-rakan sepasukan. 

     Setelah berjam-jam berseronok dengan aktiviti-aktiviti yang diadakan, tibalah masa untuk majlis penyampaian hadiah. Rumah Hijau telah mendapat tempat pertama pada Temasya Sukan Tahunan pada tahun ini. Guru Besar berharap agar majlis ini dapat dilaksanakan lagi pada tahun-tahun yang akan datang. Majlis diakhiri dengan mempersilakan AJK PIBG dan guru-guru untuk menikmati hidangan yang disediakan oleh pihak kantin sekolah.  
  • amir5
  • Bercita-cita tinggi
2016-01-31T14:45:20+08:00
Pada hari Isnin, saya bemain sukan "Lontar peluru" Saya rumah biru kawan saya bermain sukan yang bernama Shahir. Selepas kemudian, Shahir tempat pertama.
Saya tempat keempat.        "Kesiannya dia"

Sekian.