Jawapan

2016-02-15T21:13:37+08:00
Kegunaan

Perubatan -mengadakan penyelidikan saintifik untuk medapatkan kaedah rawatan terkini bagi pelbagai penyakit-dapat merawat pelbagai penyakit kronik seperti barah, darah tinggi, kencing manis dll...-boleh mengelakkan kesakitan se- masa menjalankan rawatan dengan kaedah baru seperti bersalin di dalam air dan berkhatan guna Smart Clam.

Pengangkutan -masyarakat membangun dengan ciptaan jentera pengangkutan seperti kapal terbang, kapal, LRT, bas, keretapi dan MRT.-dengan sains, kereta lebih maju dan mesra alam seperti tech Hybrid dan ada beberapa kereta yang guna bateri.-bagi mereka yang tidak suka naik kenderaan sendiri, mereka boleh menaiki LRT, komuter, ERL atau MRT dengan tambang yng murah.-kapal terbang memudahkan kita untuk pergi ke luar negara/negeri dengan masa yang cepat.

Teknologi maklumat dan komunikasi-komputer merupakan salah satu alat maklumat dan komunikasi. dengan komputer, kita boleh mencari maklumat dengan mudah. bukan saja boleh cari maklumat malah boleh berkomunikasi menggunakan e-mel, facebook atau twitter.