Jawapan

  • Pengguna Brainly
2016-02-09T19:57:37+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
X^2 + kx + 4 = 3x x^2 + kx - 3x + 4 = 0 x^2 + ( k - 3 )x + 4 = 0 a = 1 , b = k - 3 , c = 4 b^2 - 4ac = 0 ( k - 3 )^2 - 4(1)(4) = 0 ( k - 3 ) ( k - 3 ) - 4(4) = 0 k^2 - 3k - 3k + 9 - 16 = 0 k^2 - 6k - 7 = 0 ( k - 7 ) ( k + 1 ) = 0 k = 7 , k = - 1
1 5 1