Jawapan

2016-02-11T00:23:05+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
1. Rasul rajin beribadah kepada Allah.Sebagai umatnya kita harus mencontoh Rasul yang selalu rajin beribadah kepada Allah dalam segala hal.
2. Rasul orang yang Jujur, tidak pernah Berdusta.Sebagai umatnya kita harus senantiasa berlaku jujur dalam berprilaku kepada setiap orang.
3. Rasul orang yang dapat dipercaya dalam memegang amanah.Oleh kerana itu, sebagai umatnya kita harus selalu berbuat amanah kepada setiap orang.
4. Rasul orang yang cerdas.Sebagai umatnya, maka kita harus menjadi orang yang pandai. Kita harus bisa menguasai ilmu pengetahuan, baik ilmu agama maupun ilmu keduniawian.Dalam melaksanakan perintah Allah dan Rasul-Nya pun harus didasarkan ilmu.

1 4 1