Jawapan

2016-02-12T07:18:55+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.

Cita-cita saya adalah menjadi seorang chef.Saya ingin menjadi seorang chef kerana saya sangat suka memasak.Saya selalu memasak di dapur pada waktu lapang.kadang-kadang saya selalu memasak.    Ibu saya selalu menggalakkan saya supaya belajar memasak agar saya dapat mencapai cita-cita saya.Sayasudah pandai memasak beberapa makanan,antaranya ialah mi goreng,ayam goreng,ikan goreng dan air kosong.Saya selalu berusaha agar masakan saya tidak rosak.    Walaupun saya selalu memasak tetapi saya tidak pernah lupakan pelajaran.Saya selalu mengutamakan pelajaran terlebih dahulu. Saya tidak pernah lupakan pelajaran.Saya selalu menyiapkan kerja rumah terlebih dahulu.     Saya selalu berharap agar saya dapat mencapai cita-cita saya.Saya selalu tolong ibu memasak di dapur.Semasa ibu memasak saya  selalu cuba menghafal bahan-bahan yang ibu gunakan untuk memasak.  Semasa saya ke rumah saudara saya saya selalu melihat makcik saya memasak bersama ibu saya.     Saya berasa sangat seronok apabila saya memasak.Saya berasa sangat seronok apabila saya melihat makanan yang sedap kerana saya sangat suka makan. Saya ingin memakan masakan yang saya buat dengan keluarga saya.Saya harap saya akan ada restoren sendiri apabila saya sudah besar.      Saya berharap saya akan dapat bekerja di sebuah restoren bersama kawan baik saya.Saya harap saya akan dapat memasak dengan baik sekali. Saya perlu belajar dengan rajin agar saya dapat mencapai cita-cita saya.
2016-02-12T09:03:53+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
Cita-cita adalah suatu impian atau harapan seseorang untuk masa depannya kelak.Begitu juga dengan saya, saya bercita-cita untuk menjadi seorang guru apabila dewasa kelak.
   
          Saya ingin menjadi seorang guru kerana saya ingin berjasa kepada anak bangsa.Selain itu, saya berazam untuk mendidik masyarakat. Saya akan pastikan pelajar yang saya ajar akan lulus dengan cemerlang.
   
         Guru ibarat sebatang lilin yang membakar dirinya sendiri. Guru rela berkorban masa dan tenaga dan mungkin juga sedikit wang untuk memastikan anak muridnya berjaya pada masa depan. Guru juga diibaratkan pelita hidup murid-murid. Ia menerangi jalan masa depan murid-murid kelak.
      
          Saya juga ingin menjadi guru kerana saya ingin mengubah corak kehidupan anak-anak murid saya yang kurang berkemampuan.Saya akan memberitahu pelajar saya betapa pentingnya ilmu untuk masa depannya. 
Saya juga akan menerapkan nilai-nilai murni didalam diri mereka.
         
           Bagi saya cita-cita ini merupakan cita-cita yang mulia. Cita-cita ini juga membolehkan saya belajar erti kehidupan daripada pelajar-pelajar saya. Saya amat berharap ibu bapa saya akan menyokong cita-cita saya ini supaya saya dapat berbakti untuk anak bangsa kita.
           
           Saya akan berusaha untuk mencapai impian saya ini. Saya akan belajar bersungguh-sungguh dan mendapat keputusan yang cemerlang dalam pelajaran dan saya akan memujuk ibu bapa saya supaya membenarkan saya menggapai cita-cita saya ini.