Jawapan

2016-02-14T15:35:59+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
Pengenalan awk kenalkan diri awk macam nama,kelas dan skolah ...lepastu tulis yg awk dlm perjalanan balik dari skolah..tiba tiba awak ade dengar kucing mengiau..bunyi kucing tu cam dalam kesusahan..pastu awk cari arah bunyi tu..rupa rupanya dlm longkang..

perenggan baru:

awak rasa kesian dengan kucing tu..awk pun tolong ambik..awak bawak balik rumah..awak minta izin mak nak bela kucing tu..awak pun mandikan dia,bagi mkn lah apa..awk bela dengan penuh kasih syg..

perenggan baru:tiba tiba awk ade dengar yang seorang budak sebaya ngan awk hilang kucing..dia pasang poster kat sekitar kawasan tempat perumahan awk and poster tu ade gambar kucing yg awk jumpa kat longkang tu..pada mulanya awk tak nak bagi..tapi mak awk pujuk sbb kucing tu bukan awk punya..awk pun mengalah..

perenggan baru:

awak call parents dak tu..awk bagi tahu yg awk ade kucing tu..esoknya,parents budak tu dtg dgn budak tu sekali..budak tu happy gila bila dapat tahu kucing dia selamat..dia berterima kasih kat awak..awak pun dengan berat hatinya pulangkan balik kucing tu..

penutup:

family budak tu berterima kasih sangat2 dekat awk sbb tolong jaga kucing tu walaupun sekejap..budak tu faham perasaan awk,dia pun kata kalau awk nak main ngan kucing tu blh dtg rmh dia..awk pun gembira..

harap ini membantu..ni idea / jalan cerita..blh diubah suai :))