Jawapan

  • Pengguna Brainly
2016-02-16T16:16:52+08:00
1.Kecantikan merupakan perkara yang diutamakan oleh seorang wanita.“Dr Alma Chen menyatakan kepada Waheeda dalam proses ini, pihak pakar kami akan mengubah dorsumatau aliran atas hidung agar mancungnya terbentuk”

2.Kasih saying seorang ibu terhadap anaknya“Hmm, bila mak sampai?.” Tangan ibunya terus digenggam “Baru sekejap. Mak sebenarnya berada dibangku diluar bilik ini.”kata ibunya. “Dari sejak Eda dimasukkan ke bilik bedah?” Waheeda mengumpil sesetiaaan ibunya.” Berapa lama?”” Kira-kira 12 jam 

3.Persahabatan antara dua sahabat yang sudah lama tidak berjumpaKetika Waheeda menghubungi sahabatnya Bazilah, Bazilah menjawab “Kecil tapak tangan, lapangan terbang Changi Illa tadahkan”. Lantas Waheeda menjawab “Kaulah kawan aku dunia akhirat, terima kasih seluas negeri Sarawak”.

4.Tanggungjawab seorang anak terhadap keluargaWaheeda bersandar sambil termenung melayari lamunan. Dia amat berterima kasih kepada Ghazi kerana sanggup balik ke pangkuan keluarga, melepaskan jawatannya di PETRONAS Miri untuk balik mambantu ayahnya menguruskan Tajau Emas sejak bulan lepas.

5.Muafakat antara keluarga“Nampaknya kita tidak perlu bertolak ke rumah pihak perempuan, kata Datuk Yasser kepada wakil rombongan   dari keluarga terdekat serta kenalan memberi alasan. Kita buat lain kali,” katanya optimis
1 5 1