Jawapan

2016-02-16T08:24:00+08:00
Ini Mungkin Bukan Sukan Badminton Tetapi Harap Ini Menolong:
SANDAKAN, Ahad - Sekolah Kebangsaan Kem Tentara (SKKT) menjadi juara pertandingan bola sepak daerah sandakan dalam perlawanan akhir yang berlangsung petang semalam. Pasukan SKKT juga telah menjuarai kejohanan peringkat daerah tersebut dua kali berturut-turut. Sekolah berkenaan telah menewaskan Sekolah Kebangsaan Karamunting (SKK) dengan dua jaringan berbalas satu.

  Perlawanan akhir tersebut akan diadakan di Kompleks Sukan Sandakan. Pasukan SKKT berpakain merah oren manakala pasukan SKK pula berpakaian  ungu berpelang putih. Kedua-dua pasukan mempunyai kelebihan tersendiri untuk menjuarai perlawanan tersebut.
   Penyerang utama SKKT, Asneh Sapruddin tidak diturunkan kerana mengalami kecederaan. Pemain harapan pasukan tersebut, Joachim Mathew menggantikan tempat Asneh Saprddin. Joachim Mathew membutikan kejaguhnya apabila berjaya membolosi dua gol gawang lawan. Penampilan bergaya Joachim Mathew telah menambat hati ratusan penonton yang menyasikan perlawanan itu.


  Kedua-dua pasukan mempamerkan permainan yang rancak dan gaya yang menarik. Aksi- aksi yang mencemaskan di pintu gol kedua-dua pasukan telah memukau para penonton. Para penonton juga memberikan galakan dan sokongan kepada kedua-dua pasukan.

  Edward Rajah daripada SKK memenangi Anugerah Kasut Emas. Selain menyumbat lapan gol, dia juga merupakan penjaring gol terbanyak dalam kejohanan tersebut. Joachim Mathew pula dianugerahkan hadiah dan gelaran pemain terbaik perlawanan akhir.

  Penyampain hadiah disempurnakan oleh Pegawai Pelajaran Daerah Sandakan, Encik Sharif Mahadar Bn Sharif Attar. Pasukan SKKT akan mewakili daerah Sandakan ke pertandingan peringkat negeri pada 23 Mac akan datang. Perlawanan akan diadakan di Kompleks Sekolah Kota Kinabalu.