Jawapan

2016-02-26T16:18:08+08:00
1. Ketawa dan berhumor
Kembangkan humor dan ketawa. Kata Thomas Hobbes , life is nasty, brutish and short. jadi kenapa perlu mengongkong ketawa dan sikap humor anda. Ketawalah untuk mengembirakan hati. Pertahankan kesegaran fikiran anda dangan berlawak jenaka bersama orang sekeliling, teman-teman atau ahli keluarga anda.

2. Bersendiri
Dalam hiruk-pikuk kehidupan, kesibukan di tempat kerja dan tanggunjawab di rumah, anda perlu menyendiri. Sesekali bersendirian untuk menenangkan kembali apa yang kusut. Istirehatkan fikiran sepanjang minggu  hanya tertumpu kepada kerjaya atau keluarga. Ketika ini privasi amat perlu untuk memastikan anda menikmati ketenagan dan keheningan hidup.

3. Berdoa
Setiap insan mempunyai kepercayaan masing-masing. Setiap agama juga menganjurkan penganutnya berdoa. Kita berdoa apabila mahukan  sesuatu.  Namun ia juga memberikan kita harapan kepada setiap apa yang kita mahukan. Berdoa sesi meluahkan apa yang kita rasai atau deritai. Dengan berdoa, sekurang-kurangnya minda tidak terlalu terbeban. Membuatkan kita rasa kita masih mempunyai tempat mengadu dan bergantung harap. 
1 4 1