Jawapan

  • Pengguna Brainly
2016-02-18T17:46:25+08:00
Sebagai generasi muda penerus bangsa ini, kamu berkewajiban meneruskan perjuangan para pahlawan kita dengan cara mengisi kemerdekaan ini. Ada banyak hal yang dapat kamu lakukan untuk mengisi kemerdekaan. Sebagai seorang pelajar, kamu harus belajar dengan giat, berprestasi di sekolah, dan tidak melakukan perbuatan yang tidak terpuji. Kamu harus berusaha untuk menyejajarkan diri dengan pelajar-pelajar dari negara-negara yang telah maju di dunia.Sebagai pelajar, kamu dapat ikut mengharumkan nama bangsa di dunia Internasional. Misalnya, dengan cara mengikuti olimpiade matematika sedunia, mengikuti lomba membuat robot internasional, atau mengikuti perlombaan olah raga tingkat internasional. Hal lain yang dapat kamu lakukan untuk menghargai jasa para pahlawan adalah dengan ikut berpartisipasi saat memperingati HUT Republik Indonesia, berziarah ke makam pahlawan, dan memperingati hari Pahlawan.
1 5 1
Jawapan Paling Bijak!
2016-02-18T17:52:58+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
1.         Hidup rukun dan tolong-menolong sebagai perwujudan rasa persatuan. 2.         Hidup rukun dan tolong-menolong sebagai perwujudan rasa persatuan. 3.           Mendoakan para pahlawan secara tulus dan ikhlas. 4.           Berziarah ke Taman Makam Pahlawan untuk mengenang jasa para pahlawan. 5.           Memperingati hari-hari nasional bersejarah, misalnya Hari Pahlawan. 6.           Meneladani sikap tokoh dalam kehidupan sehari-hari.
2 3 2