Charles Vyner Brooke mengambil keputusan untuk menyerahkan Sarawak kepada kerajaan British kerana dipengaruhi oleh beberapa faktör. Lengkapkan huraian tentang faktör tersebut
PERTIKAIAN KELUARGA
Charles Vyner Brooke mengambil keputusan untuk bersara memandangkan keadaannya yang telah uzur. Malangnya, beliau tidak mempunyai (a) _____________________ untuk menggantikannya. Meskipun beliau mempunyai seorang anak saudara, iaitu (f) ________________________________, namun beliau enggan memberi peluang kepada anak suadaranya untuk mengambil alih pemerintahan Sarawak.

# sejarah tingkatan 3 bab 6 pt3

1

Jawapan

2016-02-18T18:21:25+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
Charles Vyner Brooke mengambil keputusan untuk bersara memandangkan keadaannya yang telah uzur. Malangnya, beliau tidak mempunyai  waris pengganti untuk menggantikannya .Meskipun beliau mempunyai seorang anak saudara, iaitu Anthony Brooke , namun beliau enggan memberi peluang kepada anak suadaranya untuk mengambil alih pemerintahan Sarawak. 
1 5 1