Jawapan

2016-02-19T16:35:39+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
-banyakkan baca buku dan majalah bi
-pergi kelas tuisyen bi
-cari perkataan yang kau tak tau dalam dictionary
-tengok movie dengan subtitle english
-berkawan dengan orang yang selalu speaking
2016-02-19T21:57:04+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
First of all, awak kena minat nak menguasai bahasa inggeris ni. It's a little bit difficult if you're not interested to learn English at all. So, awak kena minat dulu. Then, the simplest ways to learn English is you dengar lagu-lagu Inggeris yang trending sekarang ni atau fav song awak, baca lirik dia dan cuba faham setiap baris lirik lagu tu. Lepastu, banyakkan membaca buku, majalah, novel inggeris (Haha act I don't really read English novels) Tengok movies English, cuba fahamkan apa yang mereka cakap. Last but not least, tengok Oh My English, or follow kat instagram ke facebook ke. Cs Oh My English helps me a lot and it gives us a lot of infos about English. So yeah i think that's all. Haha good luck ya! 
1 3 1
Hahaha thanksss..i akan try
My pleasure!
Tapi kalau tak minat mcm mn
Haha i dah agak dah. Hm kalau tak minat ni yg susah sikit. Act dulu i minat English sbb i suka kpop, that's why i try the best of me to learn and speak in English. Nanti senang nak cakap dgn diorg. Haha! And yeah, cuba tengok video inggeris macam kat youtube i tengok Bratayley. Their videos make me wanna speak English fluently like them tho hahaha sorry i don't know how to help ya. but anyway good luck ya. anyone can do what they want even they're not interested at all
everyone*