Jawapan

2016-02-25T19:20:30+08:00
Ada gambar tak??? kalau ada tolong bagi... saya mungkin boleh tolong
2016-02-27T04:58:30+08:00
Tulislah.
1.Kita harus mengurangkan makanan yg mengandungi lemak kerana membahayakan kesihatan.Salah satu contoh kesihatan yang buruk akan menimpa pada seseorang individu yaang suka makan makanan yg berlemak ialah obesiti.Contoh makanan yang berlemak ialah keju,minyak dan sebagainya.

2.Kita haruslah makan protien secukupnya kerana setiap individu memerlukan protien.Salah satu contoh kesihatan yg berlaku ialah tumbesaran terbantut(taktau la..hihihi tubesaran [email protected] lain?).Contoh makanan yang mengandungi protien ialah daging dan lain lain.

3.Kita juga perlu makan buah buahan @sayur sayuran kerana buah buahan dan sayur sayuran penting untuk tubuh badan mahupun kesihatan.Buah buahan dan sayur sayuran mengandungi vitamin.Contoh vitamin ialah VitaminA vitaminC dan pelbagai jenis vitamin yang cukup berguna.Salah satunya ialah rabun.Rabun haruslah makan lebih banyak buah buahan atau sayur sayuran yang mengandungi vitamin C.

4.Selain itu,karbohidrat juga diperlukan.Contoh makanan yang mengandungi karbohidrat ialah bijiri,ubi dan banyak lagi.Salah satu contoh kesihatan yg memudaratkan ialah kurang berat badan.

penat typing...tapi tak mengeluh sangat...