Jawapan

2016-02-27T17:06:11+08:00

syarahan bertajuk ibu bapa pendorong kejayaan murid dalam bidang kokurikulum.

Yang dihormati Tuan Pengerusi Majlis, para hakim, guru - guru dan rakan sekalian. Selamat petang dan salam sejahtera.

Berdirinya saya di sini, untuk menyampaikan syarahan yang bertajuk "Ibu Bapa Berperanan dalam Membentuk Disiplin Pelajar". Ini bermaksud ibu bapa lebih bertanggungjawab dalam mendidik pembentukan sahsiah anak - anak mereka.

Para hadirin yang dihormati,

Bagi seorang pelajar masanya lebih lama berada di rumah berbanding di sekolah. Oleh itu, ibu bapa lebih lama bersama mereka daripada guru. Tentulah ibu bapa dapat memberikan perhatian dalam pembentukan disiplin anak mereka.

Ibu bapa juga lebih memahami tingkah laku anak - anak mereka. Melalui kesedaran ini, tentulah mudah bagi ibu bapa untuk membentuk peribadi anak - anak mereka.

Sebagai ibu bapa tentulah mereka lebih bertanggungjawab dalam soal mendidik anak. Mereka tidak mahu anak mereka terlibat di dalam gejala - gejala yang negatif. Ibu bapa tidak boleh mengharapkan pihak lain untuk membentuk disiplin anak - anak mereka.

Ibu bapa lebih ikhlas dalam mendidik anak. Mereka juga tidak mengharapkan apa - apa balasan daripada usaha yang dibuat. Ibu bapa lebih mengharapkan kejayaan anak - anak mereka.

Para hadirin yang dihormati,

Melalui huraian di atas, jelaslah ibu bapa memainkan peranan yang penting dalam pembentukan disiplin anak - anak mereka.

* semoga membantu
11 4 11
2016-03-05T13:57:50+08:00
Cari karangan syarahan yang melibatkan ibu bapa pastu kita just letak kan sikit je ayat tajuk yang kita nak..lepastu kita Kene ekjust ekjust ayat tu juga mengikut tajuk yang kita nak