Jawapan

2016-03-01T21:01:00+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
Buat latihan banyak2 walaupun dah faham jalan kerja sbb u will find a high thinking question tht will make u batter at math.
2016-03-01T21:58:38+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
1.soalan-soalan yang tak faham cuba fahamkan soalan tu kalau tak boleh jugak tanya cikgu.

2.beli buku latihan dan buat latihan tu dan bagi ibu bapa semak jawapan yang dah buat.

3.kalau boleh buat study group,kalau banyak masa bincang pasal matematik waktu sekolah kalau tak banyak masa buat hari ahad,tapi boleh bincang nak buat hari apa dan dekat mana yang tadi tu cuma contoh.

4.Kalau ada kerja rumah yang tak faham tanyalah ibu bapa.tapi bukan bagitau jawapan,bagitau macam mana nak buat.

itu jer setakat ni yang saya fikir.harap saya dah membantu awak macam mana nak betul betul faham matematik.=)
ty
mathematic paling senang berbanding matapelajaran lain kalau dah hafal langkah kerja dan keyword nya untuk faham matematik keyword