Jawapan

2016-03-02T21:37:24+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
Hmm for me, based on my experience lah kn, sains tu tak payah nak hafal buku teks sngt. sbb mcm akak tahun lepas, dia bnyk keluar soalan aplikasi. cthnya : terangkan bagaimana telur boleh dimasak hanya dengan meletakkn telur di atas pasir. ha lebih kurang mcm tu lh soalan dia. kalau sains la kan, akak rasa better awk hafal formula2 contohnya formula ketumpatan. lpstu hafal kelas tuas. lpstu radas2 tu mmg penting, wajib hafal. faktor2 penyejatan apa semua tu. yg faktor2 tu eloknya hafal lah. kalau eksperimen tu mcm x de yg masuk. tu je kot tipsnya hehe. semoga bermanfaat! and goodluck!!
2016-03-05T01:21:43+08:00

Ini Jawapan Diperakui

×
Jawapan diperakui mengandungi maklumat yang boleh dipercayai dan diharapkan yang dijamin dipilih dengan teliti oleh sepasukan pakar. Brainly mempunyai berjuta-juta jawapan berkualiti tinggi, semuanya disederhanakan dengan teliti oleh ahli komuniti kami yang paling dipercayai, tetapi jawapan diperakui adalah terbaik di kalangan terbaik.
Kwn saya ade ckp yg sc ni tak susah. Dia kata, kite kene fahamkn bnde tu je. Mcm bab 1-4 form3. Complicated kan? So, kita kne fahmkn bnde tu dulu, pastu try buat latihan tnpa lihat bku teks or rujukan. Lagi satu, kita belajar sc ni mcm kita belajar tentang bdn kita. So, don't you curious what is inside your body? Tgk kebesaran Tuhan, cipta kita ❤ So, have fun while learning✌